Ieper Vredesstad

Een klein stukje geschiedenis en omgeving over de prachtige stad waar onze Bed en Breakfast gevestigd is.

Lakenhandel

Naast Brugge en Gent behoorde Ieper tot de machtigste steden van het oude graafschap Vlaanderen. De Hallentoren en Lakenhallen getuigen van de welvaart van de jaren 1200-1300. Ieper was toen een zeer belangrijk centrum voor de lakennijverheid. De hallen dienden als stapelruimte voor de afgewerkte producten. In het gebouw is nu het Flanders Fields museum ondergebracht. De poppies (klaprozen) werden het symbool voor het front in Flanders Fields.

'14-'18

De oorlog van 1914-1918 herschiep Ieper en omgeving tot een ruine. Het voorstel van de Britten om het geheel onveranderd te laten liep stuk op de legendarische koppigheid van de Westhoeker, die zijn stad wou heropbouwen. Ieper herrees nog mooier, glorieuzer dan ooit te voren.

Vlaams genieten

Ieper is een stad met stijl en karakter, een stad voor mensen, gastvrij. De prachtige gevels, historische gebouwen en parkjes bepalen de sfeer van de mooie stad. De vele cafeetjes, terrasjes , restaurantjes geven u de kans even uit te rusten genietend van een typisch Belgisch biertje of een lekkere versnapering met een kopje koffie.

Menenpoort en de Last Post

De Menenpoort waar sinds 1928 iedere dag stipt om 20u00 de Last Post gebracht wordt door klaroenblazers om de duizenden gesneuvelden te herdenken is meer dan een bezoekje waard.

Remembrance Day

11 november wordt als Remembrance Day ieder jaar herdacht met o.a. de Poppy Parade, de optocht van de St.George's Memorial Church naar de Menenpoort.

Militaire begraafplaatsen

Buiten de stadswallen blijft de oorlog nazinderen in de vele militaire begraafplaatsen Dagelijks worden er nog sporen van de oorlog gevonden (munitie)